Великобританія привела свій санкційний список до аналогічного списку ЄС / Ілюстрація REUTERS

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії приєдналося до розширених санкцій Європейського Союзу проти причетних до будівництва Керченського мосту громадян Російської Федерації та її компаній.

Відповідна інформація міститься в документ Міністерства фінансів Великобританії (Королівського казначейства).

Читайте такожЄвросоюз розширив санкції за спорудження Росією Керченського мосту

Відео дня

Зокрема, у Британії оновили перелік фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовуються фінансові санкції за порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Великобританія привела свій санкційний список до аналогічного списку Євросоюзу, згідно з яким санкції застосовуються проти 177 осіб і 48 компаній.

Таким чином, Великобританія теж ввела санкції проти генерального директора залізничного перевізника-компанії JSC TC "Grand Service Express" Олександра Ганова і заступника генерального директора з інфраструктурних проектів будівельної компанії " Стройгазмонтаж»

Також обмежувальні заходи застосовані проти таких організацій, як: АТ «Ленпромтранспроект», АТ «Дирекція з будівництва залізниці Беркакіт-Томмот-Якутськ», Федеральне державне унітарне підприємство «Кримська залізниця» і «Кримська Перша Страхова компанія».

Хронологія подій

  • 7 березня 2020 року Росія запустила по Кримському мосту поїзд для сполучення окупованого півострова з Краснодарським краєм РФ.
  • Автомобільний рух по Керченському мосту між Росією і Кримом відкрили в травні 2018 року, пізніше було відкрито рух вантажного транспорту.
  • Відкриття Керченського мосту більшість росіян вважають головною подією 2018 року.
  • Раніше повідомлялося, що незаконно побудований Росією в анексованому Криму Керченський міст зміщується.
  • 21 червня 2020 року компанія, що застрахувала будівництво Керченського мосту, потрапила під санкції США.
  • 28 вересня 2020 року посли ЄС схвалили санкції проти Росії за Керченський міст.
  • 1 жовтня 2020 року Євросоюз розширив санкції проти Росії за спорудження Керченського мосту.