Також президент зазначив, що цього року продовжиться ремонт і будівництво мостів і мостових переходів / фото УНІАН Володимир Гонтар

Україна цього року побудує та відремонтує 6500 кілометрів доріг державного та місцевого значення.

Про це під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" повідомив президент Володимир Зеленський.

Читайте такожКабмін затвердив перелік об'єктів дорожнього будівництва на 2021 рік

Відео дня

"Наша мета на 2021 рік не зменшується. Це - 4500 кілометрів державних доріг і 2000 кілометрів місцевих доріг. Крім цього, у нас є кілька дуже амбітних пріоритетних проектів. Один з них – це Київська об'їзна дорога. Ми плануємо розпочати реалізацію Київської об'їзної дороги вже цього року. Її загальна протяжність 150 кілометрів. Інший амбітний проект - це траса М-30 ("Стрий Ізварине" - УНІАН). Це буде найдовша дорога України довжиною в 1400 кілометрів, яка з'єднає Схід і захід нашої Батьківщини", - сказав він.

"Наша мета на 2021 рік не зменшується. Це - 4500 кілометрів державних доріг і 2000 кілометрів місцевих доріг. Крім цього, у нас є кілька дуже амбітних пріоритетних проектів", - заявив Зеленський

Також президент зазначив, що цього року продовжиться ремонт і будівництво мостів і мостових переходів.

"Минулого року ми відкрили в Запоріжжі перший міст через Дніпро, а цього року плануємо завершити інші. Не менш важливий Кременчуцький міст - його будівництво почнеться вже в цьому році, і він стане одним з 245 мостів, будівництво та оновлення яких ми запланували на цей рік", - сказав Зеленський.

"Велике будівництво" Зеленського

З березня 2020 року в Україні триває національний проект "велике будівництво", в рамках якого проводиться будівництво та ремонт доріг, а також інших об'єктів інфраструктури.

"Укравтодор" планує відремонтувати близько 6,8 тис.км автодоріг у 2021 році, що більш ніж на 2 тис. км більше, ніж було заплановано на 2020 рік.

4 лютого 2021 року Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект, яким спрощується порядок отримання права на виконання дорожньо-будівельних робіт.

17 лютого 2021 року Кабінет Міністрів затвердив перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення на 2021 рік.