Жителям Вінниці обіцяють сучасний аеропорт / Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що за час його каденції у Вінниці побудують сучасний аеропорт.

Про це він заявив під час спілкування з представниками засобів масової інформації.

Читайте такожНа злітно-посадкову смугу в аеропорту Дніпра знадобиться 1,6 мільярда гривень

Відео дня

Аеропорт у Вінниці

"Ви побачите при моїй каденції будівництво аеропорту у Вінниці", - зазначив Зеленський.

Також президент зазначив, що він не володіє інформацією про те, що нібито кошти, призначені на ремонт вінницького аеропорту, були спрямовані на аеропорт Мукачева.

Аеропорт в Мукачево

"У Мукачеві не будується аеропорт. Там інше питання. Ми підписали угоду зі Словацькою Республікою. Ужгород тимчасово працюватиме, а потім ми будемо не ремонтувати, а будувати новий центральний міжнародний аеропорт Закарпаття. Навряд чи він буде в Мукачеві чи Ужгороді, бо через географічне положення це, в принципі, практично неможливо. Тому - це інше місце. Я думаю, що це трохи некоректна інформація», - додав він.

"У Мукачеві не будується аеропорт. Там інше питання. Ужгород тимчасово працюватиме, а потім ми будемо не ремонтувати, а будувати новий центральний міжнародний аеропорт Закарпаття", - заявив Зеленський

Крім того, Зеленський підкреслив, що з 2021 року почнеться масштабне будівництво злітно-посадкових смуг і терміналів в аеропортах по всій країні.

«Поставлено завдання окремо міністру інфраструктури. У нього є план пріоритетних аеропортів, які почнуть будуватися. При моїй каденції ми побудуємо у всіх стратегічних містах, це не тільки обласні центри, ми побудуємо аеропорти згідно з нашим планом», - сказав він.

Хронологія подій

  • У серпні 2020 року Кабінет міністрів вніс зміни до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року, включивши в неї аеропорт "Мукачево" і виключивши Міжнародний аеропорт "Вінниця".
  • У вересні 2020 року Україна і Словаччина підписали двосторонню міжурядову угоду, що передбачає відновлення повноцінного функціонування аеропорту "Ужгород".
  • 25 вересня 2020 року Міністерство інфраструктури заявило про те, що планує будівництво нового аеропорту в Закарпатті.