Клімкін прокоментував намір РФ відправити своїх спостерігачів / фото УНІАН

У марсіан більше шансів поспостерігати за виборами президента України, аніж у росіян.

Про це на своїй сторінці у Twitter написав міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Хтось ніяк не заспокоїться щодо російських спостерігачів на президентських виборах в Україні. У марсіан більше шансів поспостерігати за виборами. Якщо, звісно, встигнуть пройти усі процедури і доєднатися до ОБСЄ. Але вони точно краще дотримуватимуться її основоположних принципів», – написав Клімкін.

Відео дня

Читайте такожПорошенко має найвищий антирейтинг серед кандидатів в президенти - опитування

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада ухвалила закон, яким громадянам РФ заборонено бути офіційними спостерігачами на виборах президента України, народних депутатів і місцевих виборах.

У свою чергу директор БДІПЛ Інгіборг Солрун Гісладоттір висловила розчарування з приводу цього рішення і заявила, що заборона російським спостерігачам брати участь у спостережній місії за президентськими виборами суперечить зобов'язанням України перед ОБСЄ та її країнами-учасницями.

Як очікується, ОБСЄ/БДІПЛ направить в Україну близько 750 осіб у складі короткострокових спостерігачів. Вони мають прибути в Україну за кілька днів до голосування, до 31 березня, і стежити за ходом голосування в день виборів.

13 лютого у МЗС РФ повідомили, що 12 лютого їм надійшов циркулярний запит Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на відрядження короткострокових спостерігачів до складу міжнародної місії з моніторингу президентських виборів в Україні. Так, РФ має намір включити росіян до складу короткострокових спостерігачів місії ОБСЄ для моніторингу голосування на виборах в Україні.