У ЦВК очікують, що ця цифра буде більшою / фото УНІАН

Місце голосування без зміни місця реєстрації поміняли вже 90 тис. громадян України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко на прес-конференції в Києві.

Читайте такожЩе один кандидат в президенти приєднався до підписання меморандуму про чесні вибори

Відео дня

“Наразі змінили місце голосування без зміни місця реєстрації 90 тисяч громадян. Ми очікуємо, що на цих виборах ця цифра буде більшою, ніж 100 тисяч осіб”, - підкреслив Радченко.

Він також додав, що для жителів анексованого Криму та окупованого Донбасу спрощено відповідну процедуру - їм треба подати тільки паспорт та заяву про зміну місця голосування, тоді як внутрішнім трудовим мігрантам необхідно надати ще довідку з місця роботи.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2018 року ЦВК спростила процедуру голосування для жителів непідконтрольної Україні території. Українці, які мають прописку в ОРДЛО чи в Криму, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування. Їм потрібно буде звернутися до відділу державного реєстру виборців за місцем проживання і написати заяву про тимчасову зміну місця голосування, для цього необхідно мати при собі паспорт.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.