У другому турі Зеленський набирає близько 70% в парі з будь-яким із суперників / фото прес-служби політика

За Володимира Зеленського на виборах президента України готові проголосувати 34% українців, які визначилися зі своїм вибором.

Читайте такожУ іншому турі виборів зустрінуться Тимошенко і Зеленський – соціологія

Такі дані опитування, яке провела в березні Всеукраїнська громадська організація "Передові правові ініціативи". Актор є лідером симпатій майже у всіх областях України, де проводилося дослідження.

Відео дня

Найбільший показник підтримки (майже 46%) у нього - на Дніпропетровщині. Більше 40% його рейтинг досяг у Сумській, Харківській, Запорізькій областях, трохи менше 40% - в Одеській, Миколаївській, Рівненській, Кіровоградській, на Закарпатті, Чернігівщині та Херсонщині. У той же час Петра Порошенка в цілому підтримують 14,22%, Юлію Тимошенко - 12,9%, Юрія Бойка - 11,1% опитаних. Інші кандидати набирають менше 7%.

"Отримані дані про підтримку виборцями показують подальше зростання рейтингу Володимира Зеленського, який має певні шанси виходу в другий тур президентських виборів", - йдеться у коментарі до результатів дослідження.

Соціологи відзначили, що рейтинги Петра Порошенка і Юлії Тимошенко зменшилися.

У другому турі Зеленський набирає близько 70% в парі з будь-яким із суперників (серед тих, хто визначився).

Готовність взяти участь у голосуванні висловили майже 82% опитаних. У той же час близько 40% респондентів заявили, що знають про підкуп виборців у своєму районі, у 55% випадків він був на користь Петра Порошенка.

Опитування проводили 16-17 березня 6 тисяч 835 інтерв'юерів, було опитано 164 590 респондентів на всій території України (крім АР Крим та окремих територій Луганської та Донецької областей, які тимчасово не контролюються Україною). Вибірка з квотним відбором на останньому щаблі, яка репрезентативна для населення України старше 18 років. Дослідження проведено за методикою великих чисел шляхом інтерв'ювання face-to-face і телефонного опитування, в режимі онлайн через мобільні додатки. Похибка репрезентативності (вибірки) не перевищує 1,5%.

false
false

Рейтинги кандидатів у президенти України

Розподіл відповідей на запитання: «Чи підете Ви голосувати, якщо вибори Президента України відбудуться наступної неділї?»

false

Розподіл відповідей на питання: «За кого з кандидатів у президенти України Ви б проголосували?» (Рейтинг кандидатів серед тих, хто визначився з вибором)

false

Розподіл відповідей на питання: «За кого з кандидатів у президенти України Ви б проголосували?»

false

Розподіл відповідей на запитання: «Якщо в другий тур виборів Президента України проходять Юрій Бойко і Володимир Зеленський, якого кандидата Ви б підтримали?» (Рейтинг кандидатів серед тих, хто визначився з вибором)

false

Розподіл відповідей на запитання: «Якщо в другий тур виборів Президента України проходять Зеленський Володимир і Порошенко Петро, якого кандидата Ви б підтримали?» (Рейтинг кандидатів серед тих, хто визначився з вибором)

false

Розподіл відповідей на запитання: «Якщо в другий тур виборів Президента України проходять Юлія Тимошенко і Володимир Зеленський, якого кандидата Ви б підтримали?» (Рейтинг кандидатів серед тих, хто визначився з вибором)

false

Нагадаємо, за останніми даними дослідження соціологічної групи "Рейтинг", за Володимира Зеленського 31 березня готові проголосувати 24,7% (серед тих, хто визначився і піде на вибори), за Юлію Тимошенко - 18,3%.