Під Київськими РДА утворилися величезні черги на зміну місця голосування / фото надані УНІАН

У столичних районних державних адміністраціях утворилися величезні черги з бажаючих змінити місце голосування на президентських виборах.

Термін подачі заяв про зміну виборчої дільниці закінчується 25 березня.

У соцмережах люди скаржаться, що проводять у чергах по кілька годин. У деяких РДА черги на стільки великі, що люди стоять на вулиці.

"Я, як і близько 70 осіб до мене, приїхала написати таку заяву. Виявилося, що подача заяв - реінкарнація черг за біопаспортами у 2017 році: люди, щоб потрапити сюди до відкриття, приїжджають зайняти чергу на 2-3 години раніше, а деякі ще потім проводять в очікуванні з півдня. Подати документи можна в двох кабінетах. В більшості своїй, ця черга складається з переселенців і тих, хто живе не по прописці. Щоб заощадити час, люди навмання заповнюють необхідні їм бланки, які дбайливо розкладені стопками - про тимчасову зміну місця голосування, зміну номера в Реєстрі виборців, внесення та редагування даних цього реєстру. Навмання, тому що ні для одного з цих бланків немає зразка заповнення", - написала в Facebook Анастасія Кучкіна, яка намагалася подати документи до Солом'янської РДА.

Там побував і прописаний в Луганську Юрій Кривенко, який вже 12 років живе в Києві. За його словами, у деяких людей здають нерви, хтось навіть плаче.

"Хочу скористатися своїм правом голосу. Прописаний у Луганську, хоч і мешкаю в Києві 12 років. Приїхав по місцю фактичного проживання - у Солом'янську РДА. У кабінеті 324 працює декілька робітників, але кажуть, що зараз лише одна людина приймає документи. У кабінет черга, стоїть приблизно по 70 людей. Поспілкувався з тими, хто стоїть у черзі біля входу в кабінет, кажуть, що стоять з 9 ранку. Коли прийшли, черга вже була близько 80 людей. Документи починають приймати з 9 ранку. В людей у руках - паспорт та його копія, кажуть, що без неї не буде діла. Цікаво, що про копію ніхто не попереджав, але є можливість скористатися копіровальним апаратом біля кабінету", - написав він на своїй сторінці.

Величезні черги спостерігаються і під РДА в Шевченківському районі Києва. Там десятки людей стоять в черзі на вулиці, щоб просто зайти в приміщення.

У Подільському районі люди також годинами стоять у чергах. Серед людей розходяться чутки, нібито влада спеціально не дає людям змінити місце голосування, щоб потім фальсифікувати результати виборів.

Протягом вчорашнього дня місце голосування змінили 27 тисяч громадян по всій Україні.

Як повідомляв УНІАН, на зміну місця голосування українці мали 3 місяці.