Аваков: під час дебатів правоохоронці працюватимуть всередині і зовні стадіону / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що для забезпечення порядку під час дебатів на НСК "Олімпійський" 19 квітня правоохоронці задіють до 10 тисяч осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава МВС повідомив сьогодні на прес-конференції.

"У сам момент цих дебатів ми на стадіоні і навколо нього використовуватимемо до 10 тис. осіб. Це дуже значна величина", - сказав Аваков.

Відео дня

Він зазначив, що під час проведення футбольних матчів на "Олімпійському", поліція, як правило, не заходила до будівлі стадіону. Але під час дебатів правоохоронці працюватимуть всередині і зовні стадіону, "тому ми залучаємо зі страховкою досить велику кількість людей".

Читайте такожЩо потрібно знати про теледебати між Зеленським та Порошенком (інфографіка)

За словами міністра, на стадіоні "фан-зона буде використана в повному обсязі".

"Ми продумуємо те, щоб безпечно розмістити людей, потоки людей так, щоб це було забезпечено в тому числі рамками, в тому числі буде досить зрозумілий огляд", - наголосив Аваков.

"Ми таке багато разів проводили і тут я звертаюся до всіх, хто збирається прийти, з розумінням поставитися до заходів безпеки", - додав глава МВС.

У МВС очікують прибуття до 60 тисяч громадян для перегляду дебатів. Тому, зауважив міністр, проходження рамок займатиме деякий час, також здійснюватиметься огляд особистих речей.

На запитання про те, як будуть розміщені громадяни на стадіоні і чи буде поділ прихильників кандидатів по різних секторах, Аваков відповів, що все залежатиме від результату переговорів штабів кандидатів.

"Ми пропонуємо схему поділу окремих місць фан-секторів і окремих зон з тим, щоб максимально уникати конфронтаційної риторики", - підсумував глава МВС.

Раніше УНІАН повідомляв, що в передвиборчому штабі кандидата у президенти Петра Порошенка заявляють, що пріоритетними є дебати на "Суспільному", але обіцяють присутність чинного глави держави і на НСК "Олімпійський" о 19:00.