У засоби масової інформації й культурне життя, упевнений Зеленський, втручатися не можна / фото РБК-Україна

Кандидат в президенти Володимир Зеленський вважає, що уряд не повинен втручатися в культурне життя і ЗМІ, в'їзд російським артистам в Україну можна забороняти вибірково, а перш, ніж забороняти соціальні мережі, потрібно дати альтернативну платформу для спілкування.

Про це він розповів в першому інтерв'ю "РБК-Україна".

Читайте також"Зрозумів, що програв": Антон Геращенко заявивши, що Порошенко планує боротися за пост прем'єр-міністра

Відео дня

"Я розумію, чому спочатку заборонили (в'їзд артистам РФ - ред.). Тому що була інформаційна війна, дуже складна, однозначно. Була інформаційна війна. І деякі російські артисти перетворилися з артистів – взяти того ж Пореченкова і Охлобистіна – у політиків. Мало того, поїхали на Донбас, стріляли по наших пацанах. Це катастрофа", - сказав він.

Зеленський заявив, що таким артистам, як Андрій Макаревич і Лія Ахеджакова, що називає Росію агресором і "яким соромно за те, що робить Кремль", забороняти в'їзд не можна: "Тому – вибірково, список повинен бути вибірковим".

У засоби масової інформації й культурне життя, упевнений Зеленський, втручатися не можна: "Взагалі ні в якому разі (...) Але це не той випадок, про який я сказав, коли вони (артисти, - ред.) перетворилися на політиків".

Забороною російських соцмереж, за його словами, уряд домігся лише того, що "наші (українці - ред.) почали обходити заборону". "Ти дай людям платформу – ось де українці, де ми спілкуємося, де у нас однаковий світогляд – і хлопни ть", - порадив шоумен, зазначивши, що людям потрібно пояснювати необхідність прийняття рішень.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський назвав Путіна ворогом.