Зеленський лідирує на виборах президента / фото УНІАН

Станом на 20.00, коли зачинились виборчі дільниці, за кандидата у президенти Володимира Зеленського проголосували – 73%, за чинного главу держави Петра Порошенка – 25,5% виборців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать оголошені на прес-конференції у Києві результати проекту "Національний екзит-пол 2019", проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Київським міжнародним інститутом соціології та Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Викреслили обох кандидатів, перекреслили весь список або зіпсували бюлетень - 1,5% виборців.

Відео дня

Читайте такожЗеленський лідирує з 73,2% голосів, Порошенко набирає 25,3% - Національний екзит-пол

Національний екзит-пол під час президентських виборів 2019 року здійснюється за фінансової підтримки міжнародних донорів: Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міжнародного фонду "Відродження", Посольства Канади в Україні.

Польовий етап дослідження "Національний екзит-пол" здійснювали КМІС та Центр Разумкова. Опитування не проводилося у спеціальних дільницях в лікарнях, тюрмах, військових частинах, на закордонних дільницях. За винятком окупованих територій опитування здійснювалося на всій території, яка підконтрольна владі України. Опитування проводилося на 300 виборчих дільницях (по 150 дільниць окремо для КМІС і центру Разумкова). У першому турі екзит-пол проводився на 400 дільницях.

Вибірка репрезентативна для України в цілому і для чотирьох регіонів - захід, центр, схід і південь.

У другому турі на кожній дільниці працювали по дві-три особи. Загалом задіяно близько 750 інтерв'юерів, які пройшли спеціальне навчання. Опитано 14 тис. 561 особу.

Статистична похибка вибірки з урахуванням дизайн-ефекту не перевищує 1,3%. Похибка вибірки не перевищує 3%.