"Слуга народу" представила кандидатів в народні депутати в усіх одномандатних округах Києва / УНІАН

Кандидати у народні депутати від партії «Слуга народу» в одномандатних виборчих округах Києва оприлюднили основні пункти власних передвиборчих програм та окреслили стратегічні пріоритети у своїй роботі у разі обрання до Верховної Ради.

Читайте також"Слуга народу" поскаржилася до МВС на кандидатів-клонів, які використовують бренд партії

Представлення кандидатів відбулось на прес-конференції в УНІАН за участі генерального директора групи компаній "1+1 media" Олександра Ткаченка, який балотується до Верховної Ради за списком партії "Слуга народу"(№ 9 у виборчому списку).

Ткаченко представив кандидатів у народні депутати, яких висуває партія «Слуга народу» в одномандатних виборчих округах у столиці.

«Ви бачите 13 кандидатів, які йдуть фактично однією командою «Слуги народу», командою «Зе» по Києву. Вони досить різні – це і лікарі, і вчені, і дипломати, і журналісти, і зірки, але їх об’єднує одне – бажання повернути Києву гордість, бажання зробити так, щоб у Києві могли вирішувати саме містяни, а не вирішували за них», - заявив він.

Зокрема, громадський активіст Олександр Юрченко, який балотуватиметься від партії «Слуга народу» в окрузі № 211, повідомив, що народився і виріс у Голосіївському районі Києва.

«Це мій дім, і я хочу, щоб у моєму домі був добробут. Протягом багатьох років я з місцевими мешканцями дивлюся, щоб в районі все відбувалося добре», - додав він.

За словами активіста, припинити беззаконня, яке вчиняється у столиці і в Голосіївському районі зокрема, можна лише шляхом «повного перезавантаження системи, яка діє протягом 27 років».

«Першими ініціативами, якими б я хотів займатися у парламенті, – це збереження природи. Я хотів би посилити відповідальність за нанесення шкоди природі та навколишньому середовищу», - наголосив Юрченко.

Ще один кандидат, який балотується в окрузі № 212, Максим Перебийніс є завідувачем відділення анестезіології та інтенсивної терапії медичного центру "Борис". Він зауважив, що є лікарем-анестезіологом, який працює в медицині вже 30 років.

«Своїм основним напрямком роботи я бачу в напрямку медичної реформи. Я вважаю, що країну треба виводити із стану наркозу. Реформу треба реанімувати, і це можливо лише при перезавантаженні влади. Я буду не тільки займатися питаннями медицини, я вважаю, що проблеми в країні системні. Це стосується і економіки, і судової влади - це треба змінювати», - заявив він.

Від «Слуги народу» в окрузі № 213 балотуватиметься лікар-хірург Артем Дубнов. Він зазначив, що народився і все життя мешкає у столиці, був учасником Помаранчевої революції та Революції гідності, після цього активно займався волонтерством.

«Я вирішив піти в парламент, щоб стати надійною опорою у справжніх змінах в Україні, мені набридли порожні обіцянки. Йдучи в парламент, я маю на меті очистити та перезавантажити основні правоохоронні органи – прокуратуру, СБУ, антикорупційні органи, які, на жаль, працюють не так, як треба Україні», - додав лікар.

За словами Дубнова, пріоритетом у його роботі у Верховній Раді буде скасування депутатської недоторканності та спрощення процедури імпічменту президента, а також медична реформа.

«Я хочу, щоб від Троєщини, по якій я обираюсь, в цьому парламенті був свій «слуга народу», - наголосив Дубнов.

В окрузі № 214 за підтримки партії балотуватиметься Сергій Швець, спеціальний кореспондент та ведучий у ТОВ ТРК «Студія 1+1». Він заявив, що Україна мала цілу купу можливостей, але втратила їх.

«Зараз народ продемонстрував, що має вікно можливостей завдяки своєму голосуванню на президентських виборах. Я вирішив скористатися цим вікном можливостей, щоб прибрати корупційну складову з української влади, дотриматися курсу на НАТО, ЄС, обрання західної цивілізації», - підкреслив він.

Кандидатом в окрузі № 215 є дипломат, голова правління благодійного фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко.

Яременко заявив, що його професія пов’язана з національною безпекою України, і його можлива робота у майбутньому парламенті буде спрямована на зміцнення країни, створення таких зовнішніх і внутрішніх умов, які б дозволили Україні стати нездоланною, непереможною для будь-якого зовнішнього ворога.

«Я радий, що розуміння «Зе команди», президента Зеленського абсолютно збігається з моїми внутрішніми переконаннями. Сила України - в єдності в народу, у повній трансформації політичної системи країни… Уряд має обслуговувати, а не диктувати умови», - заявив він.

Крім того, дипломат зауважив, що одним із з гасел кампанії партії у столиці є гасло: «У Києві вирішуєш ти, а не за тебе!».

Кандидат в окрузі № 216 Леся Забуранна зазначила, що вона є економістом, викладачем, науковцем.

«Маючи великий багаж економічних знань та значний досвід міжнародної співпраці, реалізації ряду проектів, я хочу, щоб країна жила достойно, і люди, які живуть в цій країні, мали гідні умови життя. Я вважаю за необхідне використати весь досвід та багаж знань, щоб наша країна та наші громадяни мали якісно новий рівень життя, який мають розвинуті цивілізовані країни», - зауважила вона.

Пріоритетами у своїй роботі Забуранна назвала ухвалення та реалізацію закону про корпоративну соціальну відповідальність та прозоре формування тарифів.

За підтримки партії "Слуга народу" в окрузі № 217 балотуватиметься Мар’яна Безугла. Вона повідомила, лікар за освітою, у 2015 році була мобілізована у зону проведення бойових дій. Пізніше пішла працювати у проектний офіс реформ Міноборони і в подальшому стала керівником програми медичної реформи у Збройних силах.

За словами Безуглої, вона киянка, від «Слуги народу» балотуватиметься на Оболоні.

«Це один із дуже розвинених районів, але у ньому велика кількість проблем, і я з радістю долучуся до вирішення цих проблем. Акценти, які я вирішила зробити, – це медицина і безпека», - додала Безугла.

Кандидат від партії в окрузі № 218 підприємець Дмитро Гурін зауважив, що балотується до Верховної Ради, щоб «провести децентралізацію Києва». За його словами, «всі гроші в Києві контролюються на Хрещатику… А люди, які керують містом, – керують ним у своїх інтересах».

Ресторатор Микола Тищенко балотуватиметься від «Слуги народу» в окрузі № 219. Він заявив, що у разі обрання народним депутатом головну увагу приділятиме підвищенню якості життя українців.

Кандидат в окрузі № 221 Анна Пуртова зазначала, що працює у сфері ІТ і спеціалізується також на питаннях освіти.

«Це два головних напрямки, на яких я хочу сконцентруватися у парламенті. Мій ідеал – це «держава у смартфоні», щоб всі державні послуги були якісні, прості, доступні у режимі 24/7», - заявила вона.

Кандидатом в окрузі № 222 є Роман Грищук - приватний підприємець, художній керівник студії "Мамахохотала". Він заявив, що йде в парламент, щоб українцям було простіше досягати успіху в своїй країні.

«Я йду по округу №222 – це Солом’янський район, це найбільший студентський округ в Україні, тут знаходяться КПІ, НАУ, КНУБА, медичний університет та ще декілька інших. Проблеми студентів, проблеми якості освіти мені дуже близькі», - підкреслив він.

Кандидатом від партії в окрузі № 223 є Людмила Буймістер, директор та голова наглядової ради Гданської суднобудівної верфі (Польща), з квітня 2018 року займається консультаціями у сфері альтернативної енергетики та сталого розвитку. Вона повідомила, що має досвід керування великими індустріальними підприємствами, де працювали десятки тисяч людей, у чотирьох країнах світу.

«Кілька років мала за честь керувати Гданською суднобудівною верф’ю в Польщі. Я один з найкращих фахівців в Україні у сфері нових енергетичних та екологічних технологій, які нам необхідно буде впроваджувати. Я йду в парламент від Шевченківського району Києва, щоб змінювати Україна та щоб врятувати район. Київ треба децентралізувати, врятувати від свавілля забудовників і злодійства чиновників. Зробимо їх ще раз», - підкреслила вона.