У "Слузі народу" заявили про фальсифікації в Кривому Розі / фото УНІАН, Інна Соколовська

У партії "Слуга народу" повідомили, що їхній кандидат у мери Кривого Рогу Дмитро Шевчик все ж проходить до другого туру.

Про це йдеться в повідомленні у Telegram-каналі партії.

Читайте такожКонституційний Суд заблокував призначення переможців місцевих виборів - НАЗК

Відео дня

"Попри чисельні фальсифікації кандидат від партії "Слуга народу" на посаду мера Кривого Рогу Дмитро Шевчик проходить до другого туру. Він набрав 25,7%", - сказано в повідомленні.

У "Слузі народу" нагадали, що Шевчик - генеральний директор ПрАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат", депутат Дніпропетровської обласної ради, займається громадською діяльністю, розвиває важливі для міста і держави проекти.

"Бажаємо перемоги нашому кандидату та сподіваємося на чесність опонентів у другому турі!", - зауважили у партії.

Вибори у Кривому Розі

  • 26 жовтня голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що у партії вивчають ситуацію в Кривому Розі у зв’язку з можливими фальсифікаціями.
  • За його словами, у партії фіксують спроби добитися того, щоб чинний міський голова Юрій Вілкул переміг уже в першому турі, хоча дані екзит-полів свідчать, що має бути другий тур. Він зауважив, що, за даними опитувань, на другому місці на виборах мера - кандидат від "Слуги народу" Дмитро Шевчик.
  • Корнієнко наголосив, що фіксуються численні факти передачі дільничними виборчими комісіями до ТВК пошкодженої виборчої документації. За його словами, це може свідчити про спробу "маніпулювати результатами".
  • Він повідомив, що на одній з дільниць секретар "заволоділа печаткою і зникла в невідомому напрямку".
  • На переконання Корнієнка, "є спроба вирішити ситуацію вже в першому турі".
  • За даними опитування, оприлюдненого в рамках телешоу "Ніч виборів з Савіком Шустером", у Кривому Розі найбільший відсоток голосів на виборах мера отримав чинний міський голова Вілкул - 42,8%. Шевчика підтримали 31,01% виборців.