22 листопада в кількох містах пройшов другий тур виборів мера / фото УНІАН, Валерій Шмаков

22 листопада в Україні відбувся другий тур виборів мера в 11 містах – у Дніпрі, Нікополі (Дніпропетровська область), Слов'янську (Донецька область), Ужгороді (Закарпатська область), Бердянську (Запорізька область), Львові, Дрогобичі (Львівська область), Миколаєві, Полтаві, Рівному та Черкасах.

Читайте такожВ 11 містах України пройшов другий тур місцевих виборів (онлайн-трансляція)

О 20:00 закрилися виборчі дільниці, після чого стали відомі результати екзит-полів.

Відео дня

УНІАН зібрав результати екзит-полів після другого туру виборів 22 листопада у Львові, Миколаєві, Слов'янську та інших містах.

ЛЬВІВ

За результатами екзит-полу, проведеного соціологічною компанією Liberty Report, у другому турі виборів перемагає чинний міський голова Андрій Садовий. Він набирає 62,8% голосів, його опонент Олег Синютка – 37,2%.

ЧЕРКАСИ

На виборах міського голови Черкас перемогу у другому турі здобув Анатолій Бондаренко («За майбутнє») з 54,25% голосами виборців. У його суперника – Віктора Євпака («Голос») – 45,75%.

МИКОЛАЇВ

На виборах міського голови Миколаєва лідирує чинний мер міста Олександр Сєнкевич з результатом в 61,6%. Про це свідчать результати екзит-полу, проведеного виданням «Никвести».

ДНІПРО

У другому турі виборів мера Дніпра лідирує чинний міський голова Борис Філатов. Про це свідчать результати екзит-полу, проведеного компанією «Соціс». Філатов набирає 78,75% голосів виборців, а його опонент Загід Краснов – 18,25%.

СЛОВ'ЯНСЬК

За попередніми результатами, у другому турі виборів мера Слов'янська лідирує чинний міський голова Вадим Лях («Опоблок»), у нього 58,8% голосів. Про це свідчать результати екзит-полу, проведеного компанією R&B Group. У його опонента Павла Придворова, який представляє ОПЗЖ, 41,2% голосів виборців.

ПОЛТАВА

На виборах мера Полтави, за попередніми даними, лідирує Сергій Іващенко. У нього 41,6% голосів виборців. Про це свідчать результати екзит-полу, проведеного місцевим інтернет-виданням «Полтавщина». У його політичного опонента Олександра Мамая – 33,1%.

Але за даними виборчого штабу партії «За майбутнє», у Полтаві перемагає Мамай - він отримав підтримку 54% голосів виборців. А у Іващенка - 46%. Розрив складає близько 3300 голосів.

РІВНЕ

У другому турі виборів міського голови Рівного перемагає представник партії «Рівне разом» Віктор Шакирзян. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією «Социс». За даними екзит-полу, Шакирзян отримує 50,94% голосів виборців, його опонент Олександр Третяк («Європейська солідарність») – 46,03%.

УЖГОРОД

За даними журналістки Соні Кошкіної, у другому турі перемагає чинний мер Богдан Андріїв з результатом 52,84%. На другому місці кандидат від «Слуги народу» Віктор Щадей - 46.17%.

НІКОПОЛЬ

Кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Саюк, посилаючись на результати попереднього паралельного підрахунку голосів, заявив про свою перемогу. За словами Саюка, він набрав 55% голосів, тоді як його опонент від партії «Слуга народу» Руслан Олійник - 41%.

ДРОГОБИЧ

На виборах міського голови Дрогобича перемагає чинний мер Тарас Кучма, повідомляє "ВАРТО - Галицькі новини" з посиланням на джерело в ТВК. За даними видання, за Кучму віддали свої голоси 13109 виборців, тоді як його суперника самовисуванця Андрія Веселого підтримали 12542 особи.

БЕРДЯНСЬК

На місцевих виборах в Бердянську перемогу здобув кандидат від політпартії "За майбутнє" Валерій Баранов, свідчать результати паралельного підрахунку голосів, які оприлюднив "Бердянськ 24". За їх даними, Баранов обійшов свого суперника з партії "ОПЗЖ" Олександра Свідло з різницею в більш ніж 900 голосів.