Лутбокс в грі Overwatch / twitter.com

Комп'ютерні ігри з лутбоксами – внутрішньоігровими контейнерами, що містять випадкові віртуальні предмети різної цінності, викликають у дітей схильність до залежності та підштовхують їх до азартних ігор. Про це у своїй доповіді заявила голова відділу психічного здоров'я державної служби охорони здоров'я Великобританії Клер Мердок.

«Компанії не повинні підштовхувати дітей до залежності, привчаючи їх до азартних ігор за допомогою лутбоксів. Ні одна фірма не повинна продавати дітям ігри з лутбоксами, в яких є елемент випадковості. Ці продажі повинні припинитися», - заявила Клер Мердок.

Голова відділу психічного здоров'я запропонувала заборонити продавати дітям ігри, які містять лутбокси. Крім того, Мердок запропонувала ввести чесні та справедливі обмеження на витрати в іграх, називати користувачам шанс випадання предметів, а також підвищити обізнаність батьків про ризики внутрішньоігрових витрат.

Відео дня

Нагадаємо, раніше в Англії вже намагалися прирівняти лутбокси до азартних ігор. Проте голова комісії з азартних ігор Великобританії Ніл Макартур заявив, що за чинними законами лутбокси не можна класифікувати як форму азартних ігор, тому що у гравців немає офіційних каналів, що дозволяють монетизувати винагороди. Однак, на самі лутбоксы гравці часом можуть витрачати значні суми, що і викликає занепокоєння у посадовців.