Кіберспорт став офіційним видом спорту в Україні / twitter.com

Кіберспорт було визнано офіційним видом спорту в Україні. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Комісії з визнання видів спорту.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

"Для нашої країни - це історичний момент. Адже кіберспорт - це вже давно не просто "стрілялки", а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури. Їм захоплюються близько 600 мільйонів людей, серед яких і мільйони українців. До того ж в Україні висока культура кіберспорту і сильні гравці. Наші команди регулярно перемагають на різних турнірах по всьому світу. Ця індустрія вже давно перетворилася на справжній бізнес, який приносить багато користі і можливостей як локального, так і світового масштабу, "- підкреслив Борняки.

Заступник міністра цифрової трансформації також висловив надію, що кіберспорт найближчим часом стане ще й частиною економіки України.

Нагадаємо:

  • 17 серпня Федерація кіберспорту України (UESF) подала до Міністерства молоді та спорту документи для визнання кіберспорту офіційним видом спорту.
  • Раніше підприємець і професійний кіберспортсмен Олександр Кохановський розповів, що він разом з інвесторами придбав готель "Дніпро" в Києві, щоб перетворити його в кіберспортивний готель.
  • 17 вересня у Києві представлять Українську Професійну Кіберспортивну Асоціацію.