Кава після "Омікрону" шкідлива, попередили у МОЗ / ілюстративне фото УНІАН

Людям, які перехворіла на новий штам коронавірусу COVID-19 "Омікрон", не варто пити каву.

Після "Омікрону" у людей знижується працездатність і виникає сонливість, оскільки вірус зменшує в організмі рівень аденозинтрифосфорної кислоти, яка відіграє важливу роль в обміні речовин та енергії, йдеться у Telegram-каналі проекту МОЗ України "Коронавірус_інфо".

У повідомленні зазначається, що через вживання кофеїну, який є в каві, виникає зневоднення, знижується рівень калію в крові, а це негативно впливає на роботу серцево-судинної системи.

Відео дня

"…Замініть каву неміцним зеленим або білим чаєм", – порадили у міністерстві.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко наприкінці січня говорив, що в Україні розпочався новий спалах коронавірусу, спровокований "Омікроном". Очільник МОЗ підкреслив, що новий варіант вірусу знайшли вже у 20 областях української держави.

Пізніше львівський лікар Тарас Жиравецький попередив, що новий штам коронавірусу поки не можуть назвати легкою застудою. Медик зазначив, що якщо при "Омікроні" температура тривалий час не падає, тримається 37,5 і вище, то це може свідчити про важкий перебіг захворювання.

Записатися на вакцинацію в Україні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини: