Ілюстрація REUTERS

У комітеті Верховної Ради з питань прав людини 20 березня відбулася дискусія про петицію щодо легалізації медичного канабісу. Її було підтримано комітетом.

Голова ГО "Української асоціації медичного канабісу" Геннадій Шабас наголосив на необхідності законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з канабісу при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона та інших захворювань.

Читайте такожПетиція про легалізацію медичного канабісу зібрала необхідну кількість голосів для розгляду Радою

Відео дня

"Україна готова до відповідних змін. Це питання вже врегульовано в США, Канаді та інших країнах. Це питання доступу до медикаментів. Це право наших громадян, яке наразі не виконується",- сказав він.

Представник омбудсмена Андрій Мамалига наголосив, що питання легалізації канабісу для використання в медичних цілях є актуальним і його можливо врегулювати законодавчо.

"За результатами обговорення було запропоновано створити робочу групу за участю народних депутатів-членів різних комітетів ВРУ та експертів для розробки відповідного законопроекту і провести круглий стіл або комітетські/міжкомітетські слухання з цього питання", - йдеться у повідомленні на сайті Комітету з прав людини.

В результаті комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин 20 березня підтримав електронну петицію про законодавче врегулювання питання про медичне застосування канабісу.