Ще 12 людей можливо захворіли / скріншот відео/today.com

В Ужгороді виявлені додаткові два випадки дифтерії, обох пацієнтів госпіталізовано до інфекційної лікарні.

Про це сьогодні під час брифінгу в Закарпатській обласній державній адміністрації повідомив директор обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

Читайте такожЯкщо в Україні буде епідемія дифтерії, ліків вистачить лише на день - лікар Комаровський

З його слів, учора до інфекційної лікарні поступили два нові пацієнти з підозрою на дифтерію.

«Ми провели огляд двох хворих, які вчора надійшли, їм виставили діагноз «дифтерія мигдаликів, легкий перебіг». Стан усіх пацієнтів задовільний, але сам факт, що це дифтерія – дуже насторожує», - додав Поляк.

Він також уточнив, що в тих 44 осіб, у яких було взято посів, у 12 висіяно позитивні культури. «Тобто, ще 12 громадян ми маємо госпіталізувати. Ми не знаємо, чи це носії, чи це дійсно хворі, це буде додатково визначено. Це все студенти-іноземці», - уточнив Поляк.

Він також повідомив, що 121 особу, які, за попередніми даними, контактували з хворими (навчаються на одному курсі), будуть додатково обстежені протягом кількох днів.

Поляк також уточнив, що наразі лікарі будуть ставити питання щодо щеплення всіх іноземців, які навчаються в Ужгороді.

«Оскільки всі хворі студенти Ужгородського національного університету і виш розташований на території Ужгорода. То саме ужгородська міська рада має на протиепідемічній комісії ухвалювати рішення про запровадження тих чи інших обмежувальних заходів», - додав директор інфекційної лікарні.

Лікар-епідеміолог ДУ «Закарпатський обласний лабораторний Центр МОЗ України» Любов Данич уточнила, що наразі має місце спалах дифтерії на території області.

Як повідомляв УНІАН, раніше у студента 5-го курсу медичного факультету Ужгородського національного університету діагностували дифтерію.

17 жовтня його госпіталізували.

Було обстежено 121 студента та 2 осіб, які контактували з хворим. У 44 людей взяті матеріали для лабораторного дослідження.