Фахівці виясняють, яким чином цукерки потрапили в регіон / фото Держпродспоживслужби

На Рівненщині госпіталізовано 12 учнів Здовбицької загальноосвітньої школи, які отруїлися цукерками виробництва Китайської народної республіки.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Рівненській області, 20 листопада діти були госпіталізовані до Здолбунівської центральної районної лікарні із симптомами гострого отруєння невідомою речовиною.

«Під час розслідування встановлено, що 20 листопада учениця 5 класу пригостила всіх своїх однокласників цукерками з приводу святкування свого дня народження. Цукерки під назвою «Чорні цукерки Баби Яги» – жувальні цукерки зі смаками винограду, апельсину, яблука, полуниці, огірка, лимона, перцю чілі) – виготовлені в Китайській народній республіці. Всі захворілі вказують, що вживали саме цукерки із перцем чілі. Через 30-45 хвилин після прийому у дітей з’явилися симптоми отруєння: головокружіння, нудота, млявість, загальне недомагання, спрага», - зазначається в повідомленні Держпродспоживслужби.

Наразі всі цукерки спеціалістами управління вилучені. Проводяться лабораторні дослідження. Яким чином потрапили вони в регіон – невідомо.

За словами начальника одного з управлінь ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області Василя Тонконоженка, спеціалістам служби у торговій точці, де реалізовувалися цукерки, станом на 21 листопада документів про це не надали.

У той же час, як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції Рівненщини, слідчі за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.