Відомий український лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський на своїй сторінці в Facebook "розніс" реакцію противників прибуття в їхні регіони евакуйованих з Китаю українців.

Також гнівне звернення до громадян України педіатр записав на своєму YouTube-каналі. "Як вам не соромно, що ви коїте?! Тому щиро закликаю: припиніть цю паніку, яка взагалі не гідна цивілізації", - заявив він у ролику.

Читайте такожІнфіковані коронавірусом українці з круїзного лайнера Diamond Princess одужали

"Не вакцинувати дітей – не боїмося. Жерти базарні консерви та вмирати від ботулізму – не боїмося (навіть знаючи, що сироватки немає). Ковтати при будь-якому чиху антибіотики – не боїмося. Ремені безпеки – для слабаків. Сурогатний алкоголь – наше все. Любов і повага до медпрацівників – зашкалюють. Валідол – від інфаркту, пустирник від депресії, вітаміни для імунітету, гомеопатія – від усього. Грипу, правцю, кору, туберкульозу, сифілісу, кашлюку і т. д. і т. п. не боїмося", - наголосив Коморовський.

Але, за його словами, наших абсолютно здорових співвітчизників, які волею долі опинилися там, де з 1,4 млрд людей захворіло 75 тис., готові спалити, під крики про те, що Україна єдина.

"Тобто коли з 40 млн хворіє на кір 150 тис., ми продовжуємо купувати та продавати довідки про щеплення – це ми не боїмося...", - обурився доктор.

Як повідомляв УНІАН, в медцентр МВС "Нові Санжари" повинні доставити евакуйованих з Китаю людей, які сьогодні прибули в Україну. Протягом 14 днів люди будуть перебувати у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідеміологічного контролю і безпеки.

Місцеві жителі злякалися сусідства з карантином і перекрили трасу М-22 Полтава-Олександрія на знак протесту. Зранку між протестувальниками та правоохоронцями виникла короткострокова сутичка.

Як заявляли пікетувальники, якщо евакуйованих привезуть в Нові Санжари, то вони будуть «палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу». МВС підвезло до місця подій бронетехніку.