МВС застерігає громадян від провокацій / фото facebook.com/mvs.gov.ua

На спроби блокування доріг у Нових Санжарах правоохоронці реагуватимуть відповідно до закону.

Читайте також"Що ви витворяєте?!": Комаровський записав звернення до українців через реакцію на прибуття евакуйованих з Китаю (відео)

Про це заявив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко під час брифінгу у Нових Санжарах Полтавської області, куди доправляють евакуйованих громадян із Китаю, повідомляє МВС на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«На будь-які правопорушення правоохоронні органи діятимуть у суворій відповідності до закону України, як вони діяли й до сьогоднішнього дня. Наразі проводиться велика профілактична робота з громадянами. Закликаємо їх не порушувати громадську безпеку та не перешкоджати урядовим рішенням, які прийняті та виконуються у суворій відповідності до букви закону», - наголосив Шевченко.

За його словами, протиправні дії одразу ж будуть припинятися правоохоронцями у законний спосіб.

«Якщо протиправні дії не вимагатимуть кримінальної відповідальності з точки зору законності правопорушень, з порушниками будуть проведені відповідні профілактичні бесіди і їх відпустять. У разі, якщо вчинятимуться більш жорсткі та суворі протиправні дії, на них поліцейські будуть діяти згідно з нормами Кримінального кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення», - заявив Шевченко.

Санаторій МВС у Нових Санжарах / фото Антон Геращенко, Facebook

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами України та іноземцями здійснив посадку в аеропорту Харкова, звідки людей везуть у медичний центр Національної гвардії "Нові Санжари".

За даними МОЗ, на борту літака перебували 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків.

Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У Нових Санжарах місцеві жителі протестують проти прибуття евакуйованих, заблокувавши проїзд.