Аналізи перевірятимуть у київській лабораторії / Facebook, Oleksandr Makhov

Епідеміологи зібрали біологічний матеріал на коронавірус в евакуйованих з Уханя, що нині перебувають на обсервації у медцентрі МВС на Полтавщині.

Про це у Facebook повідомив журналіст Олександр Махов.

Читайте такожЗеленський утворив робочу групу з питань реформування системи охорони здоров'я

Відео дня

«На санбазу Нацгвардії прибули епідеміологи. Збирають матеріал з носової порожнини на коронавірус у пасажирів літака та членів екіпажу рятувальної місії», – йдеться у повідомленні.

Аналізи перевірятимуть у київській лабораторії.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого у Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців.

О 19:50 колона з семи автобусів з евакуйованими в’їхала на територію санаторію. Протестувальники кидали в автобуси каміння. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець.

Евакуйовані з міста Ухань протягом 14 днів люди перебуватимуть у санаторії в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням усіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання та каналізація самої будівлі ізольоване.