Доктор Комаровський побував у Нових Санжарах / фото instagram.com/doctor_komarovskiy/

Відомий педіатр Євген Комаровський сьогодні відвідав Нові Санжари Полтавської області і розповів місцевим жителям про коронавірус, шляхи його поширення та режим обсервації.

Читайте такожКомаровський їде у Нові Санжари пояснювати, що таке коронавірус

За словами Комаровського, його покликали самі жителі Нових Санжар, попросивши розібратися в ситуації, яку сам він назвав "ганьбою".

"На прохання місцевих жителів побував у Нових Санжарах. Невеликий звіт по гарячих слідах. Всупереч твердженням деяких ЗМІ звертаю увагу, в Нові Санжари мене ніхто не посилав. На щастя, я маю можливість самостійно визначати, куди мені їздити", - написав педіатр.

Євген Комаровський звинуватив чиновників у бездіяльності і невмінні пояснити людям те, що відбувається.

"Купа запитань, відповідей немає", - сказав доктор Комаровський.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, епіцентру коронавірусу COVID-19 в Китаї, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі «Нові Санжари» на Полтавщині.

В прес-центрі Нацгвардії запевнили, що на території медичного центру «Нові Санжари» забезпечено усі умови санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки режиму карантину. Зокрема евакуйованих громадян розмістили в окремій будівлі з обмеженим доступом. Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням усіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання та каналізація самої будівлі ізольовані.

Зазначається, що медичні працівники мають усі засоби індивідуального захисту. Охорону здійснюють військовослужбовці Нацгвардії.

Комаровський в Нових Санжарах: відео