У Нових Санжарах захворів один з евакуйованих / Facebook, Міністерство охорони здоров'я України

В іноземної громадянки, яку евакуювали з Китаю та розмістили на обсервацію у Нових Санжарах, зафіксували загострення хронічної гастроентерологічної хвороби.

Читайте такожЗвіт по гарячих слідах: лікар Комаровський побував у Нових Санжарах (відео)

Як повідомляє у Facebook прес-служба МОЗ, про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Відео дня

Зазначається, що увечері 22 лютого жінка відчула біль у животі. Жінку оглянули місцеві медики. 

«Лікарі прибули із пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики та з спеціальними контейнерами для забору проб. Полтавські медики спрацювали оперативно. Зайшли, здійснили медичний огляд та вийшли із приміщення обсерватора із дотриманням всіх протиепідемічних норм», - зазначив він.

Лікарі склали план лікування, призначили дієтичне меню та залишили на спостереження в обсервації. Зараз евакуйована почуває себе добре. Наголошується, що в обсервації немає жодних ознак гострих респіраторних захворювань.

Решта евакуйованих пасажирів, члени екіпажу та супроводжуючі особи почуваються добре. 

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого в Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття в медичний центр МВС, розташований в їх населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. 

Протестувальники перекривали дорогу, кидали каміння в автобуси з евакуйованими громадянами. Під час протистояння 9 правоохоронців отримали поранення. Поліція відкрила два кримінальні провадження - за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців. 

21 лютого поліція відпустила 23 з 24 найбільш агресивних осіб, затриманих під час протестів, одну людину залишили під вартою. 22 лютого, суд у Полтаві обрав підозрюваному у наїзді на нацгвардійців у Нових Санжарах Володимиру Сіренку запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на 2 місяці.