REUTERS

У Києві облаштовано сім закладів для госпіталізації людей з симптомами коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час навчально-тренувального заняття щодо організації та проведення профілактичних заходів на випадок виявлення хворого або людини з підозрою на коронавірус в інфекційному корпусі Олександрівської клінічної лікарні у Києві.

Читайте такожЗ "Борисполя" госпіталізували українку, яка повернулась з Італії

Відео дня

"Зараз в столиці облаштовано сім баз для госпіталізації людей з симптомами коронавірусу: три для дорослих, три для дітей і одна для вагітних. Вони розташовані в наступних закладах: Олександрівська клінічна лікарня, міські лікарні номер 4 та 9, міські дитячі клінічні лікарні №№1 та 2, дитяча інфекційна лікарня, Київський медичний центр інфекційної та перинатальної медицини", - зазначив Кличко.

За його словами, в цих закладах є достатній запас засобів індивідуального захисту, матеріалів та дезінфекційних засобів надання медичної допомоги.

Крім того, в Києві підготовлені дві спеціалізовані медичні бригади екстреної медичної допомоги для транспортування осіб з підозрою на коронавірус.

"Всього зараз розгорнуто 500 ліжок, з них 237 для дорослих, 200 для дітей, а інші для вагітних. В структурі інфекційних відділень передбачено 78 боксів", - сказав Кличко.

Міський голова також зауважив, що на випадок ускладнення епідеміологічної ситуації будуть залучені заклади охорони здоров'я, де є окремі корпуси, які в разі необхідності будуть перепрофільовані для госпіталізації пацієнтів.

"Це 185 ліжок, а також передбачено ще 100 ліжок для ізоляції людей, які мають підозру на захворювання", - додав він.