Прикордонники контактували з зараженим чоловіком при оформленні документів / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Підрозділи державної прикордонної служби та спеціалісти Міністерства охорони здоров’я встановлюють осіб, які могли контактувати з українцем, у якого виявили китайський коронавірус.

Про це hromadske повідомив речник прикордонників Андрій Демченко.

За його словами, перевіряють на ознаки коронавірусу зокрема прикордонників, які оформлювали в'їзд інфікованого українця в Україну. Вони зараз перебувають під наглядом лікарів. Чоловік в'їжджав в Україну з Румунії у пункті пропуску «Порубне».

Відео дня

«Вони їхали машиною (інфікований українець та його дружина — ред.), декілька військовослужбовців контактували з ними — ті, які міряли температуру, і ті, які оформленням проїзду займалися», — сказав Демченко. 

Читайте також"Зберігайте спокій": Гончарук про появу коронавірусу в Україні

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 березня, в Україні зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус. Захворів чоловік, який повернувся з Італії. Він подорожував з дружиною, яка наразі перебуває в самоізоляції.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 з «високого» до «дуже високого».

Станом на 3 березня у світі зареєстровано 90 тис. 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 тис. 117 летальні, одужали 48 тис. 017 осіб.