Фото: REUTERS

Всесвітня організація з охорони здоров’я (ВООЗ) направила свого лікаря до Чернівців у зв’язку з повторним підтвердженням коронавірусної інфекції у прибулого 3 березня з Італії українця.

Про це агентству АСС повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Останній тест на коронавірус у пацієнта дав позитивний результат. Відповідно до протоколів громадянину будуть ще кілька разів проводити його; лише після кількох поспіль негативних результатів можна стверджувати, що пацієнт одужав, пояснила чиновниця.

Відео дня

Читайте такожУ Чернівцях госпіталізували ще одного чоловіка з підозрою на коронавірус

За її словами, щоб зняти напругу в суспільстві, влада Чернівців звернулась з проханням по допомогу до ВООЗ.

«ВООЗ завжди надсилає своїх представників до країни, в якій виявлено хворого на коронавірус. У їх делегацію входить і спеціаліст, який відповідає саме за клініку, тобто, чи правильно лікують хворого на коронавірус. Ми попросили, щоб саме цей спеціаліст приїхав до Чернівців, оглянув хворого та перевірив правильність призначеного лікування», – сказала вона.

Також Гусак зауважила, що стан хворого пацієнта стабільний, температура тіла протягом доби коливається від 37,1 до 37,6 градуса.

Як раніше повідомляв УНІАН, 3 березня у Чернівцях підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу - у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівецької області. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина самоізолювалась вдома. Пізніше лікарі госпіталізували і її в один з медичних закладів міста.

Наразі у неї відсутні будь-які ознаки коронавірусної інфекції. Результати тестів на коронавірус у шістьох буковинців, яких раніше госпіталізували до інфекційного відділення обласної клінічної лікарні, є негативними. Також не підтверджено коронавірус у контактних осіб.

7 березня до інфекційного відділення обласної лікарні у Чернівцях було госпіталізовано ще одного чоловіка з підозрою на інфікування коронавірусом, наразі медики очікують на результати тесту на COVID-19.