Денис Шмигаль / REUTERS

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, чому саме зараз було введено карантин у навчальних закладах та обмежувальні заходи з метою недопущення поширення нового коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Шмигаль заявив під час брифінгу за підсумками засідання уряду.

"Щодо рівня заходів, щодо питань, чи вчасно, чи не вчасно. Це збалансоване рішення на сьогодні. Ми аналізуємо щодня ситуацію в Європі, у світі. Ми бачимо, як стрімко розвивається ситуація в Італії, в Німеччині, в країнах з розвинутими економіками, в країнах Азії. Не хочемо чекати, коли у нас почнеться параболічне зростання. Ми хочемо максимально захистити українців і хочемо захистити Україну, якомога легше пройти цей період", - сказав він.

Читайте такожУ Києві пояснили обмежувальні заходи через коронавірус

Як повідомляв УНІАН, уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

У тому числі, заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні - з 12 березня.

Прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, для виконання цього рішення, до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Кабмін запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорту "Бориспіль".