Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві охорони здоров'я України закликали громадян не вживати алкоголь в умовах загрози поширення нового коронавірусу, оскільки це негативно впливає на імунну систему організму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав на брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

"Сьогодні діють тільки доказові методи профілактики, які ми не втомлюємося повторювати", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЩе одного українця госпіталізували з підозрою на коронавірус

Ляшко нагадав, що необхідно дотримуватися дистанції не менш як 1,5 метра з людьми, які мають ознаки захворювання, мити руки, вести здоровий спосіб життя, висипатись.

"І ніякого алкоголю. Оскільки всі думають, що алкоголь підвищує імунітет. Навпаки, ніякого алкоголю на цей період не повинно бути. Алкоголь може тимчасово підняти настрій, і може здаватися, що коронавірус може бути «по коліна». Але в подальшому вживання алкоголю погіршує імунну систему", - сказав заступник міністра.

Водночас він рекомендував громадянам щодня і якнайбільше їсти овочів та фруктів.

Довідка УНІАН. В кінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

За минулі три місяці новий коронавірус розповсюдився за межі Китаю, кількість хворих у світі перевищила 100 тисяч осіб.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

В Україні на сьогодні зафіксований один лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом. Проте, починаючи з 12 березня в Україні оголошено загальнонаціональний карантин.