У столиці замість метро всім пропонують пересуватися наземним громадським транспортом: маршрутками, трамваями, тролейбусами. Але всі пасажири повинні бути в масках і не більш ніж 10 осіб.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожЗа кордоном від коронавірусу лікуються 12 українців, перебувають на карантині 744 - МЗС

Втім, водії та пасажири правила пересування на період карантину ігнорують, кажуть журналісти. Салони маршруток переповнені, а у більшості киян масок немає.

Одні пасажири пояснюють, що про такі рекомендації чують уперше, інші ж заявляли, що масок ніде купити.

Міська влада натомість пропонує повідомляти поліцію про порушення, а водіям, у випадку шаленої тисняви й впертості «зайвих» пасажирів, – викликати патрульних.

Про значні труднощі з транспортом мешканці столиці діляться й у соцмережі.

Станом на ранок 18 березня у світі зафіксовано 198 006 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом COVID-19.

Спалах нового коронавірусу було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю – 12-мільйонному місті Ухань.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

В Україні наразі зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них два – летальних. У країні оголошено загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.