Хворий повернувся з Німеччини / фото УНІАН

У Львові зафіксовано перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус COVID-19.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 20 березня (онлайн)

Як повідомляє міський голова Андрій Садовий у Twitter, вірус виявили у мешканця Львова, 1950 р.н. який13 березня повернувся з Німеччини.

Відео дня

«Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус COVID-19 у Львові (мешканець Львова, 1950 р.н. 13 березня повернувся з Німеччини). Інформація від головного лікаря інфекційної лікарні. Позитивний результат підтвердили дві приватні лабораторії у Львові і Києві», – повідомив Садовий.

За його словами, матеріали відправлені в Центр громадського здоров‘я України. Хворого госпіталізують в інфекційну лікарню.

«Інформація передана правоохоронних органам для подальшого реагування», – додав Садовий.

«Окремо хочу підкреслити відповідальність людини, про яку мова. Повертаючись з Німеччини чоловік (сам є лікарем) усвідомлював, що є в групі ризику. Відтак, у перший ж день після повернення здав аналізи в приватну лабораторію», – зазначив міський голова Львова.

За його словами, чоловік весь час намагався бути в максимальній самоізоляції. Після отримання позитивних результатів одразу звернувся до інфекційної лікарні.

«Станом на сьогодні почувається добре, жодних клінічних проявів немає, але перебуватиме й надалі під контролем», – розповів Садовий.