У Києві встановили режим НС / УНІАН

Уряд встановив режим надзвичайної ситуації в м. Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

Читайте такожУ Львові зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус COVID-19

Про це в Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

"Відповідні рішення раніше були ухвалені регіональними комісіями з питань ТЕБ і НС у зв’язку з фіксуванням випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Жодних нових обмежень наразі не передбачається. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Шмигаль додав, що головам відповідних адміністрацій дав доручення забезпечити координацію заходів для запобігання поширенню на території областей гострої респіраторної хвороби. А також щодня надавати Міністерству охорони здоров’я України інформацію про їх перебіг.

В уряді пояснили, що згідно зі ст. 2 Кодексу цивільного захисту,"надзвичайна ситуація - обстановка на окремій території чи суб’єкті господарювання на ній або водному об’єкті, яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, спричинена катастрофою, аварією, пожежею, стихійним лихом, епідемією, епізоотією, епіфітотією, застосуванням засобів ураження або іншою небезпечною подією, що призвела (може призвести) до виникнення загрози життю або здоров’ю населення, великої кількості загиблих і постраждалих, завдання значних матеріальних збитків, а також до неможливості проживання населення на такій території чи об’єкті, провадження на ній господарської діяльності".