У Чернівецькій області інфіковано 14 жінок та 11 чоловіків / фото УНІАН

З 25 зареєстрованих хворих на коронавірус у Чернівецькій області восьмеро дітей.

Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на сторінці в Facebook.

"Структура хворих в області наразі має такий вигляд: інфіковано 14 жінок та 11 чоловіків. Дітей віком до 5 років – 5 осіб, від 6 до 18 років – 3 особи, дорослих від 19 до 35 років – 7 осіб, від 36 до 50 років – 3 особи, старше 50 років – 7 осіб", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Чернівцях дітям до 14 років заборонили виходити на вулицю без супроводу дорослих

Голова ОДА також зазначив, що стан хворих на COVID-19 буковинців стабільний, середньої складності. Важких пацієнтів наразі немає.

"У кількох недужих пневмонія, проте температура тіла вище 38 градусів не піднімається. Вони перебувають під наглядом лікарів", - зазначив Осачук.

Сімейні лікарні проводять збір лабораторних зразків для проведення тестів європейською референт-лабораторією Всесвітньої організації охорони здоров’я. У понеділок близько 200 зразків мають відправити до Нідерландів.

Як повідомляв УНІАН, мер Чернівців Олексій Каспрук закликав президента України Володимира Зеленського ввести режим надзвичайного стану на всій території Чернівецької області у зв’язку з загрозою поширення коронавірусної інфекції.

Станом на ранок 21 березня в Україні було зареєстровано 41 лабораторно підтверджений випадок гострої респіраторної хвороби COVID-19, що спричинена коронавірусом SARS-CoV-2, з них три – летальні.

Увечері стало відомо, що в Києві зареєстровано 7 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.