У МОЗ озвучили кількість підозр на коронавірус в Україні / фото УНІАН

В Україні за добу до Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я надійшло 81 повідомлення про підозру на Covid-19.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Читайте такожУ Київській області бригадам "швидкої" не вистачає необхідної кількості засобів захисту - ЗМІ

Відео дня

"Станом на ранок 22 березня 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 81 повідомлення про підозру на Covid-19. Всього з початку року надійшло 531 повідомлення", - зазначили у відомстві.

Згідно з даними МОЗ, в Україні станом на ранок залишається 47 випадків лабораторно підтвердженої коронавірусної хвороби Covid-19, з них три летальних, один пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.

"За добу було зафіксовано 6 нових випадків, усі вони - у Києві", - йдеться у повідомленні.

На даний час коронавірусна хвороба виявлена: у Чернівецькій області - 25 випадків (один летальний, один - одужання), Житомирській - два випадки (один летальний), Київській - чотири випадки, Донецькій - один випадок, Дніпропетровській - два випадки, Івано-Франківській - два випадки (один летальний), Львівській - один випадок, Тернопільській - один випадок, Києві - 9 випадків.

Наголошується, що дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями.

Як повідомляв УНІАН, спалах нового коронавірусу було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю – 12-мільйонному місті Ухань. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

За останніми даними, кількість інфікованих новим коронавірусом у світі перевищила 303 тисячі осіб, зафіксовано 12 966 смертей від коронавірусної хвороби.