Ілюстрація / REUTERS

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець заявляє, що Україна входить у другу фазу боротьби з коронавірусом.

Як йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я України у соціальній мережі Facebook, про це Ємець сказав в інтерв’ю телеканалу «112 Україна».

Читайте також"Медики, як на війні": Ємець пропонує погодинну оплату праці для лікарів

Відео дня

Міністр зауважив, що в Україні починається другий етап боротьби з коронавірусом, який полягає у протистоянні COVID-19 не лише заходами із запобігання, а й безпосередньо лікуванням.

«Україна, на жаль, не змогла вжити жорстких заходів, щоб не впустити вірус. Тому зараз, на цей момент, у нас уже є вогнища, які прийшли не з Китаю чи з Європи, а є нашими, місцевими, вогнищами. Тобто, починається другий етап, і ми повинні не допустити пандемії у країні», - наголосив Ємець.

За словами керівника МОЗ, нині команда міністерства та українська влада докладають усіх зусиль, щоб боротися з поширенням коронавірусу.

Міністр зазначив, що ключовою ланкою у боротьбі з COVID-19 буде відновлена вертикаль санітарної служби.

«Зараз дуже важливо локалізувати вогнища вірусу, хоча зробити це дуже складно. Тому що третій етап цього невидимого ворога (коронавірусу) – смертність. Якщо китайцям вдалося досягти показника смертності 3-4%, то Італії не вдалося, і там 8-9%. Я сьогодні зібрав спеціалістів, які будуть працювати у медичній реформі західного зразка... Ці спеціалісти можуть зробити так, що в нас смертність буде менше, ніж навіть у Китаї», - підкреслив Ємець.

Читайте також: