Кличко допускає пожорсткішання карантинних умов в разі загострення ситуації із вірусом / фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко переконаний, що загострення ситуації з розповсюдженням коронавірусу у столиці ще можна уникнути, якщо кияни дотримуватимуться запроваджених обмежень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко сказав під час онлайн прес-конференції щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19).

Читайте такожВ Україні немає заборон для приватних лабораторій на проведення тестів на коронавірус - МОЗ

Відео дня

За його словами, на сьогодні ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці поки контрольована. При цьому мер наголосив на важливості в подальшому дотримуватись введених обмежень.

Так, відповідаючи на запитання, за яких умов можливе запровадження надзвичайного стану в місті і чи це доцільно, Кличко відповів: «Сьогодні, я можу сказати, ситуація ще контрольована. Але якщо вона почне різко погіршуватись, то в нас не буде іншого виходу, як запроваджувати більш жорсткі заходи: максимально обмежувати пересування містом, перекривати в’їзди-виїзди з столиці, вкрай обмежувати пересування містом людей – все це можливо. Але сьогодні багато чого залежить від киян. Якщо вони будуть виконувати правила обмежень, то загострення ситуації сьогодні можна ще уникнути».

Кличко зазначив, що чимало європейських країн вже запровадили більш жорсткі заходи, зокрема, Болгарія, Угорщина, Грузія.

«Це ті країни, де кількість хворих не більша, ніж в нашій країні. Але повну заборону на вільне переміщення запровадили Італія, Іспанія, Франція – це ті країни, де сьогодні пік епідемії. Там визнають, що такі суворі обмеження треба було запроваджувати набагато раніше. Там вулиці зараз патрулюють поліцейські і військові», - зауважив Кличко.

Він вкотре закликав жителів столиці і всіх українців не виходити з дому.

Як повідомляв УНІАН, станом на 10.00 24 березня в Україні зафіксовано 84 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу зафіксовано 11 нових випадків.

Зокрема, у Києві виявлено 29 хворих.

20 березня уряд встановив у столиці режим надзвичайної ситуації.

Читайте також: