УНІАН

У медзакладах Міноборони підготували понад 500 ліжок для надання допомоги інфекційного профілю, з яких 33 боксованих і 75 напівбоксованих.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте такожСеред 13 нових хворих на коронавірус в Чернівецькій області – шестеро дітей

Відео дня

«Визначено можливості закладів охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України із надання медичної допомоги інфекційним хворим – понад 500 ліжок інфекційного профілю (з них 33 боксованих і 75 напівбоксованих). У разі виникнення серед військовослужбовців ЗСУ спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19... передбачено додаткове розгортання ще 500 ліжок інфекційного профілю», - йдеться в повідомленні.

Крім того, на базі клініки інфекційних хвороб при Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ», Військово-медичних клінічних центрах регіонів, інфекційних відділеннях військових госпіталів та визначених військових санаторіях упорядковані обсерваційні зони при можливому масовому надходженні хворих на COVID-19 військовослужбовців.

Фахівцями Командування Медичних сил ЗСУ також розроблено план та удосконалено схему перепрофілювання закладів охорони здоров’я Міноборони у разі масового надходження військовослужбовців хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом.

Зазначається, що в усіх військово-медичних клінічних центрах регіонів та військових госпіталях проведені практичні заняття щодо особливостей функціонування лікувального закладу в умовах суворого протиепідемічного режиму, а також створено запас медико-санітарного, господарчого майна, дезінфекційних та необхідних лікарських засобів, засобів індивідуального захисту медперсоналу та продовжується їхнє накопичення.

У Генштабі додали, що у районі проведення операції Об'єднаних сил також були проведенні навчання з переведення медичних пунктів військових частин на роботу в умовах суворо-протиепідемічного режиму. Крім того, там здійснюється постійний моніторинг інфекційних захворювань серед особового складу ЗСУ, залучених до проведення ООС.

Як повідомляв УНІАН, в Україні зареєстровано вже 97 випадків захворювання на COVID-19.