На коронавірус захворіла дитина / фото УНІАН

Перший випадок захворювання на коронавірус у Волинській області зафіксували у 7-річної дівчинки.

Про це повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

«У 7-річної дитини у Волинській області зафіксовано COVID-19», - зазначили у відомстві та додали, що це перший зафіксований випадок коронавірусної інфекції в регіоні.

Відео дня

Згідно з повідомленням, 23 березня матір з дитиною звернулись до сімейного лікаря в амбулаторію.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 25 березня (онлайн)

«При огляді температура – 37,2°C, кашель, пульсоксиметрія (насиченість киснем крові) 98%. Дитині проведено експрес-тести на грип типів «А» і «В» – результат негативний, сімейний лікар прийняла рішення провести забір для аналізу ПЛР на COVID-19 у дитини і батька. Біоматеріали відразу були відправлені в обласний лабораторний центр», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 24 березня було отримано позитивний результат ПЛР на COVID-19 у дитини.

В ОДА розповіли, що станом на ранок 25 березня дитина перебуває у задовільному стані з температурою тіла 36,6°C.

За інформацією відомства, згідно стандарту медичної допомоги, дитина госпіталізації не потребує, спостерігається сімейним лікарем. Дівчинка разом з батьками ізольовані.

«Станом на зараз проводиться робота з контактними особами, за всіма ними буде встановлений медико-санітарний нагляд та рекомендовано самоізоляцію», - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 25 березня в Україні зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків, серед них перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

Читайте також: