МОЗ порадило не скуповувати усе підряд через епідемію / REUTERS

Міністерство охорони здоров’я радить українцям окрім фізичного здоров'я попіклуватись і про психічне.

Читайте такожВ Одесі хворий на COVID-19 ще 14 березня покинув лікарню – голова ОДА

Як повідомляє прес-служба МОЗ, рекомендації стосовного того, як уникнути погіршення психологічного стану під час карантину розміщено на сайті відомства.

Відео дня

«Через тритижневий карантин в Україні задля попередження поширення COVID-19 населення починає відчувати паніку. «Вірус паніки» страшніший за коронавірусну інфекцію», - йдеться у повідомленні.

Якщо у людини з’явився страх спілкування з оточуючими і вона стала більш замкнутою, то у цьому випадку МОЗ рекомендує: «Кооперуватися у невеликі групи і проводити час разом онлайн: книжкові клуби; чемпіонати з настільних ігор; кіноперегляди».

Якщо з’явилася депресія через недостатню активність на карантині, то варто займатися спортом у домашніх умовах, самовдосконалюватися або ж знайти нове хобі.

Якщо людина занадто боїться коронавірусу, то їй радять: «не займатися самолікуванням, цікавитися інформацією у фахівців, дотримуватись правил особистої гігієни, самоізолюватися, вивчати статистику й оцінити усі реальні ризики і варіанти розвитку подій».

Якщо людина біжить у магазин скуповувати товари першої необхідності, то у МОЗ запевняють: «Товарного дефіциту не буде. Це спекуляція свідомістю людей, тому ставтеся до всього критично. Багато хто з нас стикався і з більш небезпечними вірусами та з успіхом їх перемагав».

«Піклуйтеся про своє психічне і фізичне здоров'я, будьте критичними до інформації у ЗМІ», - наголошують у відомстві.

Читайте також: