Українець розповів, як переніс важку форму СOVID-19 / REUTERS

Український дипломат, співробітник генконсульства України в Мюнхені Дмитро Шевченко одужав від COVID-19.

Читайте такожFacebook створив систему інформування користувачів про коронавірус

Як повідомляє «Європейська правда», про свій стан Шевченко розповів у Facebook. Наразі його виписали, але він перебуває вдома на карантині.

Відео дня

«Тим, хто не в курсі, хочу доповісти, що починаючи з 3 березня ледь не віддав кінці через важку форму коронавірусу, якою я у своєму віці та стані здоров'я не мав би захворіти, але захворів. Зараз загрози життю вже немає, хоча легені пошкоджені серйозно і надовго, сподіваюсь, що не назавжди», - зазначив українець.

Шевченко наголосив, що коронавірус загрожує не лише літнім людям.

«Можливо, дійсно шанси померти вищі у літніх людей, але шанси серйозно захворіти однакові у всіх, у лікарні літніх людей було відсотків 15, абсолютна більшість - від 20 до 60 рівномірно розподілені, нагадаю - в лікарні лежать лише важкі, з легкою формою хворіють вдома, я не буду повторювати, що робити, щоб не захворіти, скажу лише - бережіть себе», - зазначив він.

При тому Шевченко розповів, що німецька система охорони здоров'я дуже непогана, але й має свої серйозні мінуси.

«Мені доводилося наполягати, щоб мене госпіталізували із запаленням легенів і хоча б зробили рентген, мені доводилося "вибивати" тест на коронавірус перед випискою (безуспішно), але головне - все тут (і мабуть всюди) тримається не лише на лікарях, які, буває, з'явилися раз на день і зникли, скільки на медичному персоналі, на чиї часто балканські і східноєвропейські плечі лягає головний тягар вирулювання із цієї кризи», - наголосив він.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що наразі за кордоном у одного українського дипломата діагностовано інфікування коронавірусом, а у ще трьох - підозра на інфекцію.

Читайте також: