Нардеп розповів, як розподілять тести між областями / фото УНІАН

Додаткові тести для визначення нового коронавірусу COVID-19, анонсовані президентом Володимиром Зеленським, буде розподілено по усіх регіонах Українах. Очікується, що медики отримають загалом нову партію із 200 тисяч лабораторних тестів. 

Про це заявив депутат Андрій Мотовиловець в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає ТСН.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 27 березня (онлайн)

Відео дня

За його словами, наразі дістати якісні додаткові тести досить складно, оскільки їх потребує кожна із країн світу. Україні ж вдається це зробити, як каже Мотовиловець, через дипломатичні канали.

"Ми замовили додаткові тести в Південній Кореї. Це була колосальна робота МЗС. Ми практично все дістаємо через дипломатичні канали. Це все зараз дуже важко дістається. Ми зараз конкуруємо за життя громадян України", - заявив нардеп Андрій Мотовиловець.

Він також нагадав, що перша поставка тестів від засновника Alibaba Джека Ма, мала 250 експрес-тестів. Нині ж їх повинно прибути 100 тисяч від Китая і 100 тисяч з Південної Кореї. Мотовиловець наголосив, що тести, які прилетять до України будуть рівнозначно розподілені по всіх областях. 

"Усі документи щодо розмитнення надійшли у розпорядження МОЗ України. У літаку було багато вантажу, який оплатив бізнес. Усі тести централізовано розподілені регіонами України. Наше завдання - доставити до України і розподілити між усіма. У першому літаку було 250 тисяч експрес-тестів. Були лабораторні тести від Джека Ма. Зараз везуть 100 тисяч лабораторних тестів від Китая і 100 тисяч з Південної Кореї", –додав Мотовиловець.