Головний санлікар озвучив статистику щодо віку хворих на COVID-19 / фото УНІАН

Майже 55% хворих на коронавірусну інфекцію в Україні – це люди віком від 18 до 49 років.

Як передає кореспондент УНІАН, про це брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте такожЗа кордоном від коронавірусу померла четверта українка - МЗС

Відео дня

“Найбільше (на коронавірусну інфекцію - УНІАН) в нас хворіють люди віком від 30 до 49 років - майже 38% від всіх хворих, від 18 до 29 років - 17%, від 50 до 65 років - 30%, вікова група 65 "плюс" - 6% хворих", - розповів він.

За словами Ляшка, така статистика свідчить про те, що старша вікова група все ж таки прислухається до порад Міністерства охорони здоров'я та уряду, виконує карантинні заходи та обмежує свою мобільність, однак люди віком від 18 до 49 років ще "зневажливо ставляться до загрозливої ситуації, яка нависла над усім світом, в тому числі, Україною".

“Ми зробили превентивні заходи набагато раніше, ніж інші країни. Ваше завдання - дотримуватися того, що вам рекомендують. Ми не повинні допустити повторення ситуації, яка є в Італії, Іспанії, Франції. Наше з вами завдання зараз - обмежити свою мобільність, обмежити контакти і самоізолюватися. Це єдиний профілактичний захід, який сьогодні допоможе нам врятувати нашу систему охорони здоров'я і економіку. Без цього будь-які інші заходи, які будуть вживатися урядом, не спрацюють”, - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 27 березня в Україні зафіксовано 218 випадків інфікування коронавірусом, з них 5 летальних: у Вінницькій області - 5 випадків, у Чернівецькій – 47 (1 померла), у Києві – 47, Київській – 32, Івано-Франківській – 24 (2 померли), Тернопільській – 25 (1 померла), Запорізькій – 8, Закарпатській - 1, Одеській – 4, Волинській – 2, Дніпропетровській – 3, Житомирській – 2 (1 померла), Львівській – 3, Рівненській - 9, Черкаській – 2, Донецькій – 2, Луганській – 1 та Херсонській – 1.

У Чернівецькій області зафіксовано чотири випадки одужання від коронавірусної хвороби, з яких три дорослих та одна дитина.