У відомтсві прокоментували питання ПЛР-тестів на коронавірус / фото УНІАН

Вітчизняні виробники забезпечать державу ПЛР-тестами для 2 млн досліджень на коронавірус.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте такожНайбільше на коронавірусну інфекцію в Україні хворіють люди віком від 30 до 49 років – МОЗ

Відео дня

За його словами, наразі власні тести на коронавірус розробили та зареєстрували три українські компанії. “Одна державна - це наукова установа НАН України і дві приватні, які також зареєстрували свої тест-системи і випускають. Ми передбачаємо, що наступна партія тестів у нас буде найближчим часом - це нові ПЛР-системи, які закуплені за межами країни, а вітчизняні виробники обіцяють нам зробити досить швидко, вони вже запустили і розширюють виробництво для покриття 2 млн досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції", - розповів Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 27 березня в Україні зафіксовано 218 випадків інфікування коронавірусом, з них 5 летальних: у Вінницькій області - 5 випадків, у Чернівецькій – 47 (1 померла), у Києві – 47, Київській – 32, Івано-Франківській – 24 (2 померли), Тернопільській – 25 (1 померла), Запорізькій – 8, Закарпатській - 1, Одеській – 4, Волинській – 2, Дніпропетровській – 3, Житомирській – 2 (1 померла), Львівській – 3, Рівненській - 9, Черкаській – 2, Донецькій – 2, Луганській – 1 та Херсонській – 1.

У Чернівецькій області зафіксовано чотири випадки одужання від коронавірусної хвороби, з яких три дорослих та одна дитина.

Читайте також: