Працівниці пологового будинку перебувають на карантині / фото УНІАН

У Вінниці акушерський корпус пологового будинку №2 закритий на карантин через те, що у його працівниць був виявлений коронавірус.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов на спільному онлайн-брифінгу з головою Вінницької обласної державної адміністрації Владиславом Скальським.

"У Вінниці зареєстровано 7 випадків захворювання (на коронавірус). Це дійсно так – це 42-річна жінка, яка контактувала зі знайомим з Польщі, чоловік 32 років, який подорожував кількома країнами Європи, 5-річний племінник, який контактував з сім’єю з Польщі, а також 4 інших випадки – це контакти першої пацієнтки за місцем роботи – це всі жінки 30, 35, 60 та 44 роки – це, дійсно, працівники 2-го пологового будинку", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожНайбільше на коронавірусну інфекцію в Україні хворіють люди віком від 30 до 49 років – МОЗ

За словами мера, працівниці пологового будинку перебувають на карантині, але клінічні прояви респіраторного захворювання у них відсутні.

"Багато інсинуацій, що в другому пологовому будинку відібрали всі проби тільки в працівників, а в породілих - ні, це є неправда. Акушерський корпус пологового будинку №2 закритий на карантин, там перебуває 7 породілих, 14 вагітних. Вони під спостереженням медичних працівників та забезпечені усім необхідним. Сьогодні продовжиться збір біологічного матеріалу для дослідження пацієнтів та персоналу. Обставини вимагають утримувати їх на карантині до отримання результатів обстеження на наявність коронавірусу", - додав мер.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 27 березня зафіксовано 218 випадків інфікування коронавірусом, з них 5 летальних, 4 людини одужали.