Ілюстрація / REUTERS

У Києві буде створено базу потенційно хворих на COVID-19, що має сприяти боротьбі з розповсюдженням коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час брифінгу.

Читайте такожУ Києві зросла кількість заражених коронавірусом (відео)

Відео дня

За словами мера, міська влада створює моніторингову групу, що працюватиме над збором інформації про потенційно хворих та осіб, які з контактували з інфікованими COVID-19. Дані збиратимуть від сімейних лікарів, Київського лабораторного центру МОЗ України, Державної прикордонної служби, Головного управління Нацполіції.

"Вірус агресивний і розповсюджується дуже швидко. І головним в його упередженні є обмеження соціальних контактів, щоб не наражатися на ризик спілкування з носіями вірусу. Для цього сьогодні важливо впровадити дієвий механізм виявлення всіх носіїв вірусу, їх ізоляцію та лікування", - сказав Кличко.

Він повідомив, що влада міста розробила алгоритм, який почала впроваджувати у чіткій співпраці з правоохоронними органами, медпрацівниками, киянами."Перше, що треба зробити - створити єдину інформаційну базу потенційно хворих осіб та осіб, які з ними контактували. Цих людей треба негайно відправляти лікуватися або – на ізоляцію. Тому міська влада створює моніторингову групу, що працюватиме над збором інформації від: сімейних лікарів, Київського лабораторного центру МОЗ України, Державної прикордонної служби, Головного управління Нацполіції та інших установ", - підкреслив Кличко.

Він закликав киян також долучитися до роботи і надавати інформацію про випадки захворювання та про людей, які контактували з потенційно хворими.

"Це непроста і велика робота. Але тільки консолідацією зусиль ми зможемо локалізувати і зупинити розповсюдження вірусу", - наголосив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у Києві кількість хворих внаслідок інфікування коронавірусом зросла до 55 осіб.

Читайте також: