Закарпатка заразила коронавірусом людей у церкві / фото УНІАН

У Закарпатській області попередні результати аналізів за допомогою ПЛР-тестів показали 19 нових випадків зараження коронавірусом. Йдеться про людей, які контактували з інфікованою жінкою в церкві.

Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Олексій Гетьманенко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожКоронавірус в Україні: дві дитини знаходяться у важкому стані

Відео дня

За його словами, серед 51 встановленої контактної особи, у 19 людей, які контактували із жінкою під час відвідування церкви, виявлено позитивні результати.

"Усі особи, які визначені, як контактні, перебувають з 23 березня 2020 року у самоізоляції. Стан їхнього здоров’я - під контролем лікарів первинного рівня. Легкі стани лікуються амбулаторно, відповідно до протоколів затверджених МОЗ. У випадку погіршення, їх госпіталізують для надання відповідної медичної допомоги", - зазначив Гетьманенко.

Він зазначив, що для підтвердження аналізів біоматеріали надішлють до Києва у референс лабораторію МОЗу.

Гетьманенко також додав, що наразі на Закарпатті коронавірус підтверджено столичною вірусологічною референс лабораторією у однієї особи – мешканки м. Мукачево. Жінка перебуває на лікуванні в обласній інфекційній лікарні в Ужгороді. Її стан задовільний.

Як повідомляв УНІАН, в Україні, за останніми даними МОЗ, налічується 418 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Дев'ять із них – смертельні. П'ятеро пацієнтів одужали.

Читайте також: