За словами президента, кожен українець має усвідомити, що "карантин - це не канікули" / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розповів про три сценарії розвитку ситуації з епідемією коронавірусу в країні і зазначив, що у разі двох найгірших сценаріїв, за яких 25-50% українців одночасно захворіє на COVID-19, медична система України не витримає.

Про це йдеться у зверненні глави держави, розміщеному на його сторінці у Facebook.

За словами президента, завдання влади – максимально вберегти людей.

Відео дня

"Коронавірус обов’язково мине і попереду у нас буде багато роботи. Всім нам разом будувати успішну і процвітаючу країну. Країну сорока, а не 20 мільйонів людей. Я нікого не лякаю, але час усвідомити, що все це не жарти", - наголосив він.

"Сьогодні є три сценарії розвитку подій. Перший. Від трьох до п’яти відсотків одночасно захворілих на коронавірус. Це болючі цифри. Але такий сценарій не є катастрофою. Тож, маємо бути зібраними та дисциплінованими: продовжити самоізоляцію, дотримуватись правил гігієни і не виходити на вулицю без потреби. Тоді ми переживемо цей шторм", - підкреслив глава держави.

Читайте також"Гроші треба виділяти на людей молодше 65, а не на трупи": Ємець здивував дивною заявою (відео)

"Другий сценарій. 25 відсотків хворих. Третій - більше 50 відсотків одночасно хворих на коронавірус. Другого і тим паче третього сценарію - наша медична система не витримає. Наші лікарі не витримають одночасного напливу такої кількості хворих", - додав Зеленський.

За його словами, кожен українець має усвідомити, що "карантин - це не канікули".

"Сонячна погода, парки, пляжі, шашлики - все це почекає. Все це ніщо у порівнянні з власним здоров’ям та життям", - зауважив президент.

Тому він закликав громадян продовжувати залишатись вдома і не виходити на вулицю без зайвої потреби, як би не кортіло це зробити.

"Залишайтесь вдома. Сьогодні вночі Україна перейшла на літній час. Я вірю, що зовсім скоро, завдяки єдності та згуртованості ми всі перейдемо на здоровий та щасливий час", - резюмував Зеленський.

Читайте також: