В ОП розповіли про умови обсервації / фото УНІАН

В Україні підготовлено 61 заклад для обсервації українців, які прибувають з-за кордону.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це йшлося на щоденній селекторній нараді президента Володимира Зеленського з представниками уряду та державних установ, залученими до запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також"Більше не можемо гаяти час": новий очільник МОЗу Степанов окреслив пріоритети своєї роботи

Відео дня

Зеленський звернув увагу на те, що умови на об’єктах для обсервації мають бути комфортними.

«Усі пункти мають бути перевірені, там повинні бути необхідні умови для ізоляції й обов’язково – для комфортного проживання», – наголосив він.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко заявив, що в ці об’єкти – готелі та санаторії – вже направлені окуляри, костюми та маски, які захистять гостей.

Крім того, на нараді була обговорена процедура ротації людей, які прибувають на обсервацію. Було вирішено, що їм робитимуть ПЛР-тести на п’ятий-шостий день після вильоту. За умови негативного результату, тобто відсутності інфікування коронавірусом, людей відправлятимуть на самоізоляцію додому.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів ввечері 29 березня ухвалив рішення про обов’язкове дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону.

В Україні станом на 10:00 31 березня зафіксовано 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних, 8 пацієнтів одужали.

Читайте також: