У МВС назвади важливі умови для протидії поширенню хвороби / фото УНІАН

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що зупинити катастрофічне поширення епідемії коронавірусу в Україні може тестування громадян і самоізоляція всіх, хто повернувся з епіцентрів епідемії, і хто не задіяний у роботі критичної інфраструктури.

Про це Геращенко повідомив у Facebook.

Читайте такожПік епідемії коронавірусу в Україні очікується між 15 і 25 квітня - МВС

Відео дня

«Для того, щоб карантин був ефективний, необхідні дві умови: 1.Тестування, тестування і ще раз тестування! 2.Самоізоляція, самоізоляція і ще раз самоізоляція для всіх, хто не задіяний у роботі виробництва, агрокомплексу і роботі об'єктів критичної інфраструктури. Ось те, що може і повинно зупинити катастрофічне поширення епідемії в Україні», - заявив він.

На думку Геращенка, самоізоляції перш за все повинні дотримуватись ті громадяни, які повернулися з епіцентрів епідемії США, ЄС, інших країн.

«14 днів вдома - це не висока ціна за врятування життя і здоров'я ваших співгромадян. Не будьте егоїстами», - наголосив він.

Заступник глави МВС зазначив, що Китай, Сінгапур, Таїланд, низка інших азіатських країн уже зупинили епідемію коронавірусу. У Китаї на цілковиту зупинку знадобилося 2,5 місяців з моменту встановлення першого випадку зараження 31 грудня.

За його словами, державна влада і місцеве самоврядування роблять багато для того, щоб зупинити «розкрутку» епідемічної спіралі коронавірусу.

«Але без відповідальної громадянської позиції громадян, які усвідомлюють свою відповідальність за своє здоров'я і життя своїх співгромадян, неможливо швидко і без втрат пройти через жах епідемії, яка охопила весь світ. Будьте відповідальними перед собою, своїми близькими і співгромадянами! Залишайтеся вдома! Дотримуйтесь карантин! Давайте не повторимо трагедії Італії й Іспанії», - закликав Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня, який пізніше було продовжено до 24 квітня.

В Україні станом на 10:00 1 квітня зафіксовано 669 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також: