Зеленський просить українців почекати з прогулянками / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців закликав під час епідемії коронавірусу продовжувати залишатися вдома.

Звернення розміщене на сторінці глави держави у Facebook.

Читайте такожПосилення карантину: в уряді перелічили нові заборони для українців

«Дорогі громадяни! Продовжуємо зберігати спокій та холодну голову. Продовжуємо залишатися вдома! Я вкотре прошу вас подорослішати!» - сказав Зеленський.

«Знаєте, є відомий факт, як після аварії на Чорнобильській АЕС влада збирала людей на першотравневу демонстрацію. Ніхто тоді не боявся, бо ж «радіація невидима». Так от - коронавірус теж невидимий. Більше того, ми нікого не збираємо, а навпаки - благаємо вас залишатися вдома. Пляжі ніхто не вкраде і пісок вагонами не вивезе. Парки нікуди не зникнуть. Прогулянки – почекають. А шашлики можуть вилізти боком. Усвідомте все це!» - наголосив він.

Зеленський відзначив, що «ми - українці, ми вистоїмо і обов’язково відзначимо нашу спільну перемогу на площах, в парках, на пікніках і пляжах, але цієї перемоги треба дочекатись, а поки – залишаємось вдома. Будьте здорові, дорогі українці! Бажаю вам 36,6! Бережімо себе. Збережемо Україну!».

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня, який пізніше було продовжено до 24 квітня.

В Україні станом на ранок 1 квітня зафіксовано 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужали.

Читайте також: